Johan Vandendriessche

Johan Vandendriessche

Saxofonist bij Gezelle Gezongen

Johan Vandendriessche is als saxofonist-fluitist in vele genres bedrijvig: van wereldmuziek via hedendaagse klassieke muziek tot en met dance, en van volksmuziek via rock tot en met jazz in al haar vormen.

Hij debuteerde met Milkshake Banana en ACT Bigband, en speelde verder met o.m. het  jazzorkest en bigband van de BRT, de WDR-bigband, Eurojazz Orchestra, de Harmonie van de Luchtmacht, de VLOS, Philip Catherine, Rum, Johan Verminnen, Raymond V.H.G., Dirk Blanchart, Claude Nougaro, Clare Fisher, Randy Crawford, Shirley Bassey, Debbie Harry , John Miles, Zoot Money, Georgie Fame, Palle Mikkelborg, Jon Christensen, Marlyn Mazur, Bill Frisell, Michael Gibbs, Michel Herr, Marc Moulin, Toots Thielemans, Quincy Jones, Roger Hodgson, enz…

In de lage landen speelde hij met dj Sven Vanhees en heeft hij getoerd met Tony Christie in Duitsland, Oostenrijk, en het Verenigd Koninkrijk. Verder waren er ook geïsoleerde optredens op diverse Engelse popfestivals en in de Royal Albert Hall in Londen.

Hij is actief als Musical Director met “The Belgian Swingjazz Orchestra“, dat Belgische jazz van het Interbellum brengt, en met een loungeproject rond de Westcoast-jazz zoals die van Chet Baker, Paul Desmond en Gerry Mulligan. Hij is lid van ‘Gezelle Gezongen’, een trio (zang, piano, fluiten en rietinstrumenten) dat muziek brengt op basis van gedichten van Guido Gezelle, en daarmee de grenzen van het klassieke lied, kamermuziek en jazz verkent.

Ook treedt Johan op in België en Frankrijk met de Matthew Herbert Big Band, een Brits orkest onder leiding van producer/live sampler Matthew Herbert, die vooral gekend is van zijn werk voor Roisin Murphy en Björk.

Johan is medeoprichter van de Jazzacademie van Overijse-Hoeilaart, de Jazzafdeling van het Antwerpse Conservatorium en was hij deeltijds verbonden aan het Conservatorium van Gent. Hij geeft  AMC, samenspel  en muziekgeschiedenis – jazz & lichte muziek in de academie van Sint-Truiden en Diest.

Als lesgever heeft hij vele hedendaagse jazz- en popmusici opgeleid die o.m. bij Sioen, Tomàn, Skeemz, El Tattou Del Tigre, Admiral Freebee, Arno, Laïs, Hooverphonic, Absynthe Minded, Lady Linn And Her Magnificent Seven, en het Brussels Jazz Orchestra spelen.

Meer over Johan Vandendriessche