Programma aanbod

Download de informatiemap 2013 hier

Gezelle Gezongen brengt een hommage aan de meest muzikaal vertaalde dichter van de lage landen.  
 
De muziek die dit levensverhaal invult, verenigt een klassiek timbre met lichte jazzinvloeden en biedt door middel van een gevarieerde instrumentatie een rijk kleurenpalet om uw avond smaakvol in te kleden.
 
Kortom, genieten met de G van Gezelle…. 
 
Uit een nog niet afgewerkte studie, uitgevoerd door Bart Vandekerkhove, blijken er meer dan 4000 ! composities te bestaan op tekst van Guido Gezelle. Het archief waarvan dankbaar gebruik gemaakt wordt is een verzameling van meer dan 40 jaar, bijeengebracht door dr. Pieter Vis.
 
Men kan ervan uitgaan dat quasi ieder gedicht wel een muzikale versie kent. In een avondvullende voorstelling worden dan ook de meest bekende gedichten muzikaal gebracht.
 
De studie toont ook aan dat er heel wat vertalingen zijn gemaakt op het werk van Guido Gezelle.  Dit stelt de uitvoerders van Gezelle Gezongen dan ook in staat deze vertalingen (in het Frans, Engels, Duits, Latijn....)  integraal te brengen.
 
Onder de titel “Gezelle Gesungen - der flämische Großmeister, vertont” wordt er een Duitstalige versie (update 2013) van het programma gebracht.

Klicken Sie hier: Gezelle Gesungen informationsmappe

 
U kunt als organisator financiële tussenkomst aanvragen via aanbodpodium.be en ‘Vlaanderen Feest
 
Subsidiemogelijkheid voor trio:
 
subsdiemogelijkheid voor kwartet:
 
Gezelle Gezongen staat in het aanbod van Landelijke Gilde, KAV, CM ....
 
Gezelle Gezongen wordt regelmatig gevraagd door volgende organisatoren:
 
Davidsfonds, KWB, VTBKultuur, bibliotheken, Steden en gemeenten, culturele raden, literaire organisaties, diverse socio-culturele organisaties, Nekka, Zuiderzinnen e.a.