Joeri Vaerendonck

De muzikale carrière van Joeri Vaerendonck (1978) begon pas op zijn achttiende, toen hij als autodidact basgitaar begon te spelen. Het muzikale virus verspreidde zich echter snel, en na een licentiaat filosofie, en een overstap naar de contrabas, besloot hij een leven als muzikant na te streven.

Hij studeerde één jaar aan de jazz-studio in Antwerpen, waar hij les kreeg van Bas Cooijmans. Na dat jaar schreef hij zich in aan de klassieke afdeling van het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Lode Leire. Hij volgde masterclasses bij Duncan McTier en Eckehardt Beringer. In 2011 studeerde hij met onderscheiding af.
Na zijn conservatoriumperiode volgde hij nog lessen bij Joost Maegerman.

Hij speelt als freelancer regelmatig bij verschillende orkesten (La Passione, Sebastian Strings, Symphonia Assai, Il Novecento, …).

Ook al studeerde hij klassieke muziek, hij blijft ook actief in andere muziekgenre’s. Zo volgde hij nog lessen bij de bekende jazz-bassisten Manolo Cabras en Gulli Gudmondsson, en speelde hij in verschillende groepen, waaronder de rockgroep W Victor, en het Belgisch-Kroatische jazz-trio ‘Tri Pletenice’.